3 січня у спортивному комплексі «Наді» муніципальний баскетбольний клуб «Миколаїв» в черговій зустрічі регулярного чемпіонату української суперліги зустрівся з баскетбольним клубом «Донецьк».

Перша у новому році зустріч, в якій господарям протистояв лідер регулярного чемпіонату , викликала справжній вболівальницький ажіотаж.

Стартову чверть більш потужно розпочали гості, у складі яких результативно діяв центровий Вячеслав Кравцов. Але миколаївці зуміли вирівняти ігрове становище і завдяки влучному пострілу Леоніда Яйла, впритул наблизились до суперника. І все ж таки , колишній гравець МБК «Миколаїв» Іван Шкорупій дозволив донеччанам на першу міні перерву піти з гандикапом у три очки. Потягом п’яти хвилин другого періоду лідерство гостей сягало чотирьох – семи балів. Все змінилось після точних кидків Джастіна Лава, Івана Гилевича та, особливо ,Олексія Онуфрієва, який реалізував дві атаки поспіль. На жаль, хитка перевага підопічних Валентина Берестнєва розтанула за двадцять секунд до великої перерви. Коли з далекої відстані відзначився Дмитро Глєбов. Взагалі, на результат першої половини вплинула вельми низька результативність миколаївських легіонерів.

Третя чверть розпочалась з влучних триочкових кидків Лава, Мажутіса та Онуфрієва, завдяки яким господарі повели з рахунком 50:43. Чому наступні три хвилини вони жодного разу не засмутила лідера регулярного чемпіонату, незрозуміло. Гості, особливо Васильєвич та Цвєтковіч відповіли належним чином. Перед заключною десятихвилинкою донеччани мали перевагу у два бали. Сім хвилин останнього періоду на майданчику точилась справжня баскетбольна драма. Якби Леонід Яйло не схибив з убивчої позиції, та Брайян Грін не віддав м’яча у руки суперника… Щоправда Джастін Лав влучним кидком з під кільця спробував відновити інтригу, але його одноклубники вже були знесилені. В підсумку баскетбольний клуб «Донецьк» святкував дуже непросту перемогу з рахунком 70:76. (С.Розумяк)









   

(Укрінформ)

•Миколаївська обласна державна телерадіокомпанія •
•Редактор сайту - REDinf-TM@mail.ru•